اگر به بازار تلفنهای بیسیم سری زده باشید یا در فروشگاههای اینترنتی مختلف مشخصات تلفنهای بیسیم را بررسی کرده باشید حتما به واژه فرکانس برخورده کردهاید که در جلوی آن اعدادی مانند 5.8 یا 2.4 درج شده است. اما تفاوت این فرکانسها در چیست و کدامیک میتواند برای نیاز ما مناسب باشد؟ در ادامه با وبلاگ نت با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در مورد تفاوت فرکانسهای تلفن بیسیم در اختیار شما قرار دهیم. پس از خواندن این مقاله، که شامل برخی از اطلاعات پایه فنی تلفنهای بی سیم و فرکانسهای مورد استفاده آنها است، شما میتوانید بهتر تصمیم بگیرید که چه تلفنی با چه فرکانسی یک سرمایهگذاری عاقلانه برای خانه یا محل کار شما است:
بسیاری از مردم فکر میکنند فقط به دلیل این که یک تلفن از فرکانس بالاتر استفاده میکند، محدوده برد آن بیشتر خواهد شد. در واقعیت، فناوری بیسیم کمی پیچیدهتر است. 3 عامل اصلی وجود دارد که بر کیفیت و قدرت سیگنال تلفن بیسیم تأثیر میگذارد: ترافیک، نحوه برخورد فرکانس با موانع و وات خروجی.
ترافیک
محدوده مشخص فرکانس هر دستگاه توسط کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) تعیین میشود. متأسفانه، بسیاری از دستگاههای بیسیم از جمله تلفن همراه، دستگاه پخش رادیو، دستگاههای مانیتورینگ کودک و پیجرها همواره سیگنالهای بی سیم را در فضای اطراف خود پخش میکنند. تداخل بین فرکانس تلفن بیسیم زمانی ایجاد میشود که هر یک از این دستگاهها از همان فرکانس یا پهنای باند تلفن شما استفاده کنند.
اینجاست که FCC نقش مهمی ایفا میکند. به منظور جلوگیری از تداخل،FCC تعیین میکند که کدام دستگاهها اجازه انتقال در محدوده خاص را دارند. هنگامی که یک محدوده به ظرفیت ترافیک خود میرسد، FCC معمولاً محدوده دیگری از فرکانسها را برای استفاده باز میکند.
نسل های اولیه تلفنهای بی سیم از پهنای باند 46-49 مگاهرتز استفاده میکردند. از آنجا که دستگاه هایی مانند یخچال، تلویزیون و رایانهها از وضوح و دامنه مکالمات بیسیم کم میکرد، همچنین مانیتورهای کودک و پیجرها نیز از همین فرکانس استفاده میکردند، بنابراین با افزایش تعداد تلفنهای بیسیم 46-49 مگاهرتز تداخلها رواج بیشتری پیدا کرد وFCC دامنه 900 مگاهرتز را باز کرد.
با افزایش دامنه و وضوح، تلفنهای 900 مگاهرتز به یک لوازم خانگی استاندارد تبدیل شدند و ترافیک متعاقب آن افزایش یافت. تلفنهای 900 مگاهرتز اغلب به کاربران امکان میدادند مکالمات تلفنی همسایه خود را بشنوند. برای رفع این مشکل،FCC بازه دیگری از فرکانسها را باز کرد: باند 2.4 گیگاهرتز. اگرچه این فرکانس برای تلفنهای بیسیم جدید بود اما باند 2.4 گیگاهرتز از قبل برای شبکههای وایفای استفاده میشد. علاوه بر این، اجاقهای مایکروویو در باند 2.4 گیگاهرتز کار میکردند. هم اکنون باند 5.8 گیگاهرتزی به عنوان جدیدترین فرکانس تلفن بیسیم کمترین تداخل را ارائه میدهد.
زمانی که مسافت طولانیتری بین فرستنده و گیرنده وجود دارد، فرکانس پایینتر دامنه بهتری را فراهم میکند زیرا طول موج سیگنال طولانیتر است و میتواند با وجود موانع هم پیش رود. به همین دلیل تلفنهای همراه آنالوگ (که از باند فرکانس 800 مگاهرتز استفاده میکنند) غالباً برد بیشتری نسبت به سیستمهای PCS (که از باند فرکانس 1900 مگاهرتز استفاده میکنند) دارند. در صورت وجود چنین منطقی، باید فرض کنیم که تلفن بیسیمی که روی باند 900 مگاهرتز کار میکند از تلفن بیسیمی که از باند 2.4 گیگاهرتز (یا 2400 مگاهرتز) استفاده میکند، بهتر عمل میکند، اما اینطور نیست. هنگامی که یک تلفن بیسیم در یک فضای محدود مانند دفتر یا خانه به کار گرفته میشود، بسیاری از موانع از قبیل تجهیزات اداری، دیوارها و درها مانع از رسیدن سیگنال گوشی به پایه میشوند. بنابراین آنچه در این فضاهای درهم ریخته اهمیت دارد، توانایی سیگنال در جهت خنثی کردنو دور زدن موانع و سپس یافتن آنتن گیرنده است. سیگنالهایی با فرکانس پایین در محدوده 46-49 مگاهرتز دارای طول موج 18 فوت هستند، بنابراین برای تحت پوشش قرار دادن یک ناحیه باید مرتباً از بین بروند. در نتیجه، این سیگنالها اغلب قبل از پیدا کردن آنتن گیرنده، قدرت خود را از دست میدهند. از آنجا که سیگنالهای موجود در محدوده 900 مگاهرتز طول موجهایی معادل چند فوت دارند، راحتتر و سریعتر میتوانند منطقه را به طور کامل پوشش دهند.
طول موج برای تلفنهای 2.4 گیگاهرتزی حتی از طول موج 900 مگاهرتز کوتاهتر است و در نتیجه یک اتاق را سریعتر پوشش میدهد. سیگنالهای موجود در باند 5.8 گیگاهرتزی ناحیه را حتی سریعتر از تلفنهای 2.4 پوشش میدهد.
وات خروجی
برای جلوگیری از شنود مکالمه همسایگان،FCC در ابتدا میزان توان خروجی تلفنهای بیسیم را فقط به 10000 وات محدود کرد. اما هنگامی که فنآوریهای دیجیتال(SST) به وجود آمد، باعث شد استراق سمع سیگنالها یا تقسیم آنها در پهنای باندهای مختلف، نگرانی کمتری داشته باشند. پس از آن وات مجاز برای تلفنهای بیسیم به 1 وات رسید. این اقدام موجب شد مکالمات واضحتر شود و دامنه تلفن بیسیم را بین سه تا چهار برابر افزایش داد. در همین حال، افزایش وات این واقعیت را تایید کرد که سیگنالهای با فرکانس بالاتر برای انتقال نیاز به انرژی بیشتری دارند.
هنگامی که تلفنهای 5.8 گیگاهرتزی معرفی شدند، میزان وات خروجی افزایش پیدا نکرد و اینجاست که خریدار باید مراقب باشد. از آنجا که انتقال سیگنالها در فرکانس بالاتر نیاز به انرژی بیشتری دارد، برخی از تلفنهای 5.8 گیگاهرتزی از فرکانس جدید فقط برای انتقال پایه به گوشی استفاده میکنند و انتقالات گوشی به پایه با فرکانسهای 2.4 گیگاهرتز قدیمیتر ارسال میشود.
فناوری Dect 6.0 چیست؟
علاوه بر فرکانسهای توضیح داده شده در بالا، فناوری به نام Dect 6.0 در تلفنهای بیسیم جدید به کار گرفته شده است. DECT مخفف Digital Enhanced Cordless Telecommunications است. فرکانس در نظر گرفته شده برای دکت 6.0، 1.9 گیگاهرتز است که منحصراً برای استفاده از تلفنهای بیسیم در نظر گرفته شده است. این فناوری در حقیقت اولین بار در دهه 1990 توسعه یافت. اما در سال 2005، FCC (کمیسیون ارتباطات فدرال) این فرکانس را منحصراً به ارتباطات صوتی اختصاص داد. تمام تلفنهای بیسیم در ایالات متحده از این فرکانس استفاده میکنند.
در این فناوری بدون نیاز به افزایش قدرت، دامنه بهبود یافتهای ارائه میشود. در فناوری DECT 6.0 کیفیت صدای کیفیت چشمگیری پیدا کرده است و تداخل فرکانسی به حداقل رسیده است. علاوه بر این، محافظت بالا در برابر استراق سمع و برد بالاتر از دیگر مزایای این تلفنها است.
فناوری Dect 6.0 Plus چیست؟
تکنولوژي Dect 6 Plus در سال ۲۰۱۰ توسط پاناسونيک معرفی و بهرهبرداری شد. دکت 6.0 پلاس بهبود يافته فرکانس Dect 6 است. با وجود اینکه محدوده فرکانس این تکنولوژی همان 1.9 گیگاهرتزاست اما بهبود چشمگیری در سطح کيفيت سيگنالها و کيفيت صدا در آن وجود دارد. همچنین ۲۰% افزایش بردنسبت به مدلهاي Dect 6 موجب محبوبیت بیشتر این مدلها در برابر مدلهای قدیمیتر شده است.
با توضیحات ارائه شده در بالا بهترین تلفن بیسیم روی کدام فرکانس کار میکند؟
تلفن بی سیم روی سه فرکانس 2.4 گیگاهرتز، 5.8 گیگاهرتز و DECT 6.0 کار میکنند. هر پلتفرم میتواند روی وضوح سیگنال و دامنه تلفن تأثیر بگذارد. اما محدوده واقعی و کیفیت صدای تلفن شما میتواند تحت تأثیر موانع داخل خانه و تدال سایر دستگاههای الکترونیکی قرار گیرد. در اینجا چند دستورالعمل کلی برای انتخاب یکی از سه فرکانس ذکر شده است:
تلفن بیسیم 2.4 گیگاهرتز
تلفنهای 2.4 گیگاهرتزی فضای کمتری از مدلهای 5.8 گیگاهرتز و DECT 6.0 تحت پوشش قرار میدهند. نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که وسایل الکترونیکی دیگر، از جمله مانیتور کودک، اجاقهای مایکروویو و تجهیزات شبکه بی سیم ممکن است در تلفن 2.4 گیگاهرتزی شما تداخل ایجاد کنند. اگر از این موارد در خانه خود استفاده میکنید، خرید تلفن 5.8 گیگاهرتز یا DECT 6.0 را در نظر بگیرید.
تلفن بیسیم 5.8 گیگاهرتز
تلفنهای 5.8 گیگاهرتزی وضوح و دامنه بالاتری را ارائه میدهند. بزرگترین مزیت تلفن 5.8 گیگاهرتزی این است که باند فرکانس آن نسبت به باند 2.4 گیگاهرتز تراکم کمتری دارد و در نتیجه تداخل کمتری ایجاد میشود. تلفنهای 5.8 گیگاهرتزی امروزه در بازار بسیار زیاد هستند و قیمت رقابتی دارند.
تلفن بیسیم DECT
فن آوری DECT آخرین پلتفرم بیسیم است که بدون نیاز به تقویت نیرو، برد بهبود یافتهای را ارائه میدهد. این فناوری قابل اعتماد برای چندین سال در اروپا مورد استفاده بوده و ثابت کرده است که کیفیت درخشانی صدا، محافظت بالا در برابر استراق سمع و برد بهتر از سیستم های تلفن 2.4 گیگاهرتز و 5.8 گیگاهرتز را فراهم میکند.
تلفن بیسیم DECT 6.0
فرکانس تلفنهای DECT 6.0 بر روی 1.9 گیگاهرتز (1920-1930مگاهرتز) است. تمامی مزایای فناوری دکت برای DECT 6.0 نیز وجود دارد. این تکنولوژی در اکتبر 2005 توسعه یافت و پس از آن اکثر تلفنهای جدید روی این فناوری کار میکنند. از دکت 6.0 به بعد نویز ناشی از تداخل فرکانسی تلفن بیسیم با مودم و سایر دستگاههای بیسیم کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
تلفن بیسیم DECT 6.0 PLUS
فرکانس تلفن های بیسیم DECT 6.0 PLUS همان 1.9 گیگاهرتز مورد استفاده در دکت 6 است. این تکنولوژی از سال 2010 روی کار آمد. بهبود سطح کیفیت صدا در مکالمه و 20 درصد افزایش برد نسبت به مدل های قبلی از مزایای تلفن های دکت 6 پلاس است.
بستن *به این
نظر امتیاز دهید
*نام و نام
خانوادگی * پست
الکترونیک * متن پیام
|
فروشگاه :
تهران -میدان امام خمینی خیابان اکباتان غربی تلفن تماس :
مدیریت فروش: 09122041230 جوادی
دفتر مرکزی :
تهران - خیابان سهروردی شمالی -خیابان شهید قندی پلاک 12/4 واحد 8
مدیریت فروش: 09122041230 جوادی
فروشگاه پاناسونیک سنتر این افتخار را دارد که از سال ۱۳۵۲ مشغول به ارائه خدمات مخابراتی و به مدت 25 سال نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش محصولات ارتباطی پاناسونیک در ایران را بر عهده داشته است.
تمامی محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.